Cilj programa karijerni razvoj je da se osnaže pojedinci kako bi postali heroji svoje karijere, da identifikuju moguće pravce profesionalnog i karijernog razvoja kroz odabir adekvatnog obrazovanja, mehanizama podrške i zaposlenja. Korisnici usluga će se upoznati sa pojmom karijere, prepoznaju svoje veštine, osobine i profesionalna interesovanja, budu obučeni za tranziciju iz sveta obrazovanja u svet rada i aktivno traženje posla.
 
karijerno 4.jpg
  • Ti si heroj svoje poslovne priče i ona je jedinstvena. Želiš li da je ispišeš? Ispričaj nam svoju karijernu priču, upoznaj nas sa svojim obrazovanjem, iskustvom i veštinama, a mi ćemo ti pomoći da sastaviš CV.
    Tvoj CV je tvoja prilika da pokažeš budućem poslodavcu da si upravo ti najbolji kandidat za posao. Na današnjem tržištu rada, biti van okvira istih, je najbitnije. Tvoj CV je prezentacije tebe i tvojih kompetencija. Iskoristi priliku za dobar prvi utisak!

 

karijerno 3.jpg
  • Jedan od najvažnijih koraka prilikom apliciranja za posao je sam razgovor sa poslodavcem, svima poznat kao intervju. Mnogi tragači za poslom budu nervozni, preplašeni i potpuno izgube konce kada se suoče sa tim. To je momenat straha, nervoze i nesigurnosti,ali ne mora biti. Ako intervju doživite kao jedno novo iskustvo imate dve mogućnosti. Možete se ili pripremiti i pokazati se u punom sjaju ili možete izgubiti ukazanu priliku i ostaviti pogrešan utisak. Ne zaboravite, imate samo jednu šansu za dobar prvi utisak. Dođite da se zajedno spremimo!

 

karijerno 2.jpg
  • Zamišljate to kao ultimativni ispit vaših sposobnosti na kome će ,neka grupa ljudi procenjivati da li ste dovoljno dobri. Telo vam je paralisano tremom, ali ste na netu pročitali okvirne smernice pod kojim uglom držati stopala kao i koliko se sme gestikulirati. E sada, zamislite da uz sve to treba da predstavite svoje potencijale dok odgovarate na pitanja koja prvi put čujete bez predstave o tome šta vas to i zbog čega pitaju. Karijerni razvoj vam nudi radionicu simulacije razgovora za posao sa HR konsultantima. Heroji svoje poslovne priče,  budite spremni, sigurni u sebe i bez treme.
 karijerno 5
  • U poslednjih nekoliko godina sve je češća upotreba psiholoških testova i pri profesionalnoj orijentaciji i selekciji. Prilikom izbora srednje školi ili fakulteta adolescenti se često nalaze u nedoumici koji bi izbor za njih bio najadekvatniji. Ukoliko osoba želi da proceni šta je ono u čemu bi na osnovu svoje strukture ličnosti, sposobnosti, motivacije i vrednosnog sistema bila najefikasnija, preporučuje se psihološko testiranje, po mogućstvu specifični i napredniji način procene, a to je analiza individualnih ptencijala.
Psihološke testove jedino, zakonski, etički i profesionalno, može da primenjuje i ispravno tumači diplomirani psiholog.