Radionice koje organizuje savetovalište „Psihum“ tematski su organizovane i podrazumevaju rad u malim grupama na definisane termine.

Bazirane su na interaktivnoj metodologiji i akcenat je na sticanju uvida i praktičnoj primenjivosti znanja to jest provežbavanju veština na samom treningu. Metodologija je fleksibilna i prilagodljiva učenisnicima. Treneri podstičući interakciju, rad vežbi i razmenu znanja podstiču i motivaciju učesnika. Učesnici dobijaju skripte i sav neophodan materijal koji može biti korišćen kao podsetnik.

Student Plus 02

 

Psihološko savetovalište Psihum u saradnji sa Balance consulting-om i ove godine organizuje projekat “Student PLUS”. Nakon izuzetne uspešnosti prošlogodišnjih radionica odlučili smo da projekat ponovimo i ove godine sa idejom da neki novi mladi ljudi steknu veštine potrebne za pozicioniranje na tržištu rada.

 


Projekat je zamišljen kao set od 6 soft skills treninga prilagođenih studentima:


• Komunikacione veštine
• Prezentacione veštine
• Karijerno savetovanje ili efektivno učenje (po izboru)
• Veštine upravljanja stresom i vremenom
• Tržište rada- survival kit
• Upoznaj poslodavce

Benefiti programa:


● Olakšavanje procesa studiranja kroz razvoj veština efektivnog učenja i veštine prezentovanja
● Poboljšanje međuljudskih odnosa kroz razvoj veština komunikacije
● Poboljšanje mentalnog zdravlja kroz module stress management i time management
● Konkurentnost na tržištu rada kroz razvoj veština izrade CV-a, motivacionog pisma i pripreme razgovora za posao
● Aktivacija i pronalaženje kanala za pretraživanje poslova, dodatnih kurseva i networking-a
● Brže dolaženje do posla
● Uključivanje novoizrađenih CV-eva u bazu Balance Consulting-a
● Praćenje učesnika po završetku programa


Opis radionica:

Komunikacione veštine
Veštine komuniacije spadaju u grupu takovanih mekih vešina koje se u poslovnom okruženju izuzetno vrednuju. Tokom ovog treninga naučićeš neke od najčešćih komunikacionih alata za iskazivanje sopstvenih želja, stavova ili zahteva na otvoren, direktan i asertivn način kao i alata za upravljanje konfliktima koji se svakodnevno događaju.


Prezentacione veštine
Pobeda straha od javnog nastupa i prezentovanja jeste prvi korak na karijernom putu koji pravi drastičnu razliku. Tokom ovog treninga naučićeš neke praktične veštine pripreme kao i izlaganja prezentacija pred publikom.


Karijerno savetovanje
Završavaš fakultet i ne znaš šta dalje? Ovaj trening će ti pomoći da pronađeš svoj put, postaviš svoje karijerne ciljeve i kreneš ka njima.


Efektivno učenje
Nauči kako da učiš! Važno je da znaš da vreme posvećeno učenju nije uvek jednako kvalitetu naučenog. Na ovom modulu ćeš saznati neke nove alate i tehnike kako da optimizuješ učenje i poboljšaš pamćenje.


Veštine upravljanja stresom i vremenom
Naučno je dokazano da ne postoji stresna situacija već samo stresna reakcija. Dakle, to da li će ti neki događaj izazvati stres je samo na tebi! Na ovom modulu ćeš čuti za neke od tehnika kako predupredi i prevazići stres.


Tržište rada- survival kit
Kako se piše CV? Kako se piše motivaciono pismo? Kako se to proaktivno traži posao? Koja su to najčešća pitanja na intervjuu za posao? Koje su najčešće greške? Samo su neka od pitanja na koja ćeš dobiti odgovor na ovom treningu.


Upoznaj poslodavca
Na ovom modulu ćeš imati priliku da upoznaš poslodavce kragujevačkih kompanija, čuješ njihova iskustva i savete i pitaš ih sve što te bude zanimalo.

 Za sve dodatne informacije i prijavu možeš nas kontaktirati na brojeve:

069/322-4-323
060/344-37-27

Možeš doći lično u prostorije savetovališta na adresi Milovana Glišića 42, Kragujevac, ili se prijaviti putem linka: STUDENT PLUS PRIJAVE

ČEKAMO TE. BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN.